Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός… Σαν χθες μου φαίνεται που στολίζαμε το δέντρο εν αναμονή των Χριστουγέννων… και τσουπ, ξαφνικά απόκριες! Δεν θα κρύψω πως οι απόκριες είναι από τις αγαπημένες μου περιόδους μέσα στο χρόνο! Και ναι, ναι, ντύνομαι καρναβάλι… Και όχι μία, αλλά πολλές φορές! Χίλιες δυο αποκριάτικες μεταμφιέσεις -κάποιες φορές και χειροποίητες-, μας δίνουν την ευκαιρία να διασκεδάσουμε ξέφρενα και να αισθανθούμε ξανά παιδιά! Σε δύο ημέρες λοιπόν έρχεται η Τσικνοπέμπτη! Πολλοί από εσάς θα ανάψτε τις φουφούδες και θα φάτε παραδοσιακά τα ψητά σας! Αν ωστόσο, οι υποχρεώσεις δεν σας επιτρέπουν να το γλεντήσετε παραδοσιακά, ετοιμάστε ένα κλέφτικο χοιρινό στο φούρνο, και απολαύστε το! Εύκολο στην παρασκευή του, και πεντανόστιμο! Ξοδέψτε 5 λεπτά για την προετοιμασία του, και αφήστε το φούρνο να κάνει τα υπόλοιπα!
Κλέφτικο Χοιρινό
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια για τηγανιά
- ○ 2 πιπεριές φλωρίνης
- ○ 2 πράσινες πιπεριές
- ○ 2 μεσαίες ντομάτες
- ○ 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ○ χυμό από ένα λεμόνι
- ○ 150γρ. regato σε κυβάκια
- ○ λίγο ελαιόλαδο
- ○ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΟΔΗΓΙΕΣ
Κόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τις τομάτες σε λεπτές φέτες, ή μπαστουνάκια, και το τυρί μας σε κυβάκια.
Σε μία γάστρα ή εναλλακτικά αν θέλουμε να κάνουμε ατομικέ μερίδες ή δεν έχουμε γάστρα, χρησιμοποιούμε μπόλικο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε το κρέας και τα κομμένα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Ψήνουμε για 90 λεπτά περίπου στους 170°C στις αντιστάσεις. Έπειτα ανοίγουμε τη γάστρα μας, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το τυρί, την κλείνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμη, μέχρι να ροδίσει το κρέας μας και το τυράκι.
Σε περίπτωση που το φαγητό μας έχει πολύ ζουμί από τα λαχανικά. ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη ώστε να εξατμιστούν τα περιττά υγρά.
Συνοδεύσετε το με τηγανητές πατάτες ή πουρέ και μπόλικο ψωμάκι!