Αν τα κλασικά ρεβίθια σούπα δεν είναι τα αγαπημένα σας, ή αν θα θέλατε να δοκιμάσετε μία διαφορετική εκδοχή, πιο ενδιαφέρουσα και πικάντικη, τότε σίγουρα φτιάξτε αυτή τη συνταγή! Ένα πολύ νόστιμο φαγητό, το οποίο μπορεί να σταθεί τέλεια και ως κυρίως πιάτο, αλλά αποτελεί και εξαιρετικό μεζεδάκι για τσίπουρο! Συνοδεύστέ τα, με ένα δροσιστικό dressing γιαουρτιού, κυβάκια τομάτας και φρέσκο κρεμμυδάκι και απογειώστε τα!
Πικάντικα Ρεβίθια Φούρνου
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
Για τα ρεβίθια
- ○ 400 γρ. ρεβίθια
- ○ 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ○1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- ○ 1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινο
- ○ 1 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
- ○ 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
- ○ χυμό 1 λεμονιού
- ○ 1 καυτερή πιπεριά αποξηραμένη
- ○ 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ○ αλάτι, πιπέρι
Για το dressing
- ○ 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- ○ 1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
- ○ 2 τομάτες σε κυβάκια
- ○ 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε σε ένα μπολ τα ρεβίθια για να φουσκώσουν, είκοσι τέσσερις ώρες πριν τα μαγειρέψουμε. Σε χύτρα ταχύτητας τοποθετούμε τα ρεβίθια με 2 ποτήρια νερό, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κλωναράκια δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το χυμό λεμονιού και την καυτερή πιπεριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Για το dressing, ψιλοκόβουμε τις τομάτες και τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα. Σερβίρουμε τοποθετώντας σε μια πιατέλα τα ρεβίθια, μετά τις τομάτες, το dressing γιαουρτιού και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.