Ώρα για ζυμαρικά; Κάθε ώρα είναι κατάλληλη για ζυμαρικά! Εύκολα και γρήγορα στην ετοιμασία τους, μα παράλληλα και τόσο αγαπητά από όλους! Συνδυάστε τις αγαπημένες σας ταλιατέλες με μανιτάρια, σε αυτή την ελαφριά εκδοχή, και απολαύστε την πλούσια, γήινη γεύση τους! Συνοδεύσετε τες με ένα ποτήρι λευκό κρασί, και άφθονη συζήτηση!
Ταλιατέλες με Μανιτάρια
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 700 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- ○ 500 γρ. ταλιατέλες
- ○ 30 γρ. βούτυρο
- ○ 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- ○ 1 ποτήρι λευκό κρασί
- ○ 1 σκελίδα σκόρδο
- ○ 2 κλωναράκια θυμάρι
- ○ αλάτι, πιπέρι
- ○ μαϊντανός
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αρχικά ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια μας και τρίβουμε τη γραβιέρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μας μέχρι να ροδίσουν, μαζί με μία σκελίδα σκόρδο. Μόλις πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
Ταυτόχρονα σε μία κατσαρόλα, βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες να βράσουν. 2 λεπτά προτού να είναι έτοιμες οι ταλιατέλες, τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι με τα μανιτάρια, μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στη μέση της κλίμακας η οποία αναγράφεται στην κουζίνα μας. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό.
Σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο τριμμένη γραβιέρα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.